iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жителите във високата част на Радомир са без вода

Жителите във високата част на Радомир са без вода 08_1407217316

Вода нямат жителите във високата част на Радомир заради аварии в електрозахранването. Проблемът е от около седмица. Или напълно няма вода в чешмите, или налягането е толкова слабо, че тече като от казан за ракия.

„От няколко дни нито можем да включим пералня, нито бойлер. Не можем да разберем как при толкова дъжд чешмите ни да са сухи. Питаме се помежду си каква е причината, дали има авария или причината е друга, но това е положението в няколко квартала на града “, оплака се Любомира Митичева.

„Няма авария по водопроводната мрежа, но проблемът е в изключените помпи заради спиране на тока от борите през последните дни, съобщи управителят на „ВиК“ Перник инж. Камен Каменов. Мълнии са предизвикали аварии в електрозахранването, заради което помпите не са работили, а резервоарът е останал празен. И в петък срещу събота токът е спирал за повече от 3 часа, което е довело отново до изпразване на резервоара. Живеещите в ниските части на града нямали проблем с водата.
„Има случаи при обилни валежи водата да се замъти от захранването от язовир „Студена“. Тогава захранването от „Врелото“се спира и се пуска водопровода от „Опалово“, но от него подаваното количество вода е само 50 л/сек и налягането в града пада. Сега обаче случаят не е такъв, а е само от спирането на тока“, поясни инж. Каменов.

Заради замътняване на водата от Витошкото захранване на Перник от „ВиК“ съветват живеещите в Рударци, Горно Драгичево и високата част на квартал „Църква“ на областния град да преваряват водата за пиене.Според кмета на Рударци Богдан Богданов трябва да се изгради пречиствателна станция в селото,освен това Рударци както и Горно Драгичево почти всяко лято са на воден режим заради недостиг на питейна вода. Сега пък проблемът е в замътяването.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.