iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жителите на "Тева" честваха Кирил и Методий

Жителите на "Тева" честваха Кирил и Методий 05_1431407326

Стотици жители на квартал „Тева” се събраха традиционно в деня, в който православната църква чества светите братя Кирил и Методий – на 11 май.

Те бяха поздравени лично от зам.-кмета на община Перник Евелина Манчева. Тя им пожела преди всичко много здраве и усмивки. „Нека лошото време не помрачава настроението ви и да се повеселим от сърце. Много хубаво изкарване. Бъдете здрави, щастливи и усмихнати”, сподели Манчева и се наслади на уникалните изпълнения, които бяха представени от талантливи момичета и момчета.

В празничната програма се включиха възпитаници на училището в кв. Тева, което носи името – Св. Константин Кирил Философ. Атракция на сцената бяха и малчуганите от детската градина „Вела Пеева“. С много песни и танци пък градуса на настроението вдигна ансамбълът за народни песни и танци „Граовска младост“ при ОК „Дворец на културата“ и уникалните „Майстори на танца”.

На събор не липсваха топла скара и разхладителни напитки, както памук , сладолед и играчки за най-малките жители на квартала. За първи път празникът на квартал “Тева” бе отбелязан през 2012 година. Идеята за него е на живеещите в комплекса, които наброяват близо 8000 души.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.