iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Жителите на кв. Изток отпразнуваха шумно Нова година

Жителите на кв. Изток отпразнуваха шумно Нова година 01_1451724367

С дълго хоро, ръка за ръка, жителите на най-голямото кметство Изток в Перник срещнаха Новата 2016 година. Продължителни фойерверки ознаменуваха настъпването на новото 12-месечие, така желано от всички, свързано с големи надежди за добруване, жадувано благополучие и пожелания за далеч по-хубави неща от старата година, която изпратихме. Отделно от официалните илюминации, кварталът се разтресе от пукотевици и нощта светна като ден от многобройните фойерверки, които озариха новогодишното небе над Изток.

По традиция кварталци се събраха на канала половин час след полунощ. Кметът Емил Костадинов поздрави жителите и им пожела здраве, успехи и благодат. Самият той чества двоен празник – и настъпването на новата година, и рожден ден. Амбициозният управник навършва 30 години.

Въпреки минусовите температури и режещия студ, жителите на Изток излязха от топлите си домове и се наловиха на дълго хоро, символ на единението. На „жълтото”, както всички наричат откритата сцена на канала, се срещнаха стари приятели, съученици, съседи. Доста от тях дойдоха подготвени и вадеха от торбички бутилки с вино. Имаше и досетливи, които бяха донесли и пластмасови чаши, та барабар с празнуването се извърши и детайлна дегустация на различни вина. Лошо нямаше, само дето в кучешкия студ ни вино можеше да те сгрее, ни хоро. Въпреки това, хората друсаха здраво, хванати един за друг, а хорото се виеше и след 2 часа след полунощ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.