iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жители се оплакват от лошите улици в Радомир

Жители се оплакват от лошите улици в Радомир 09_1443522027

Радомирци подготвят протест срещу досегашния кмет Пламен Алексиев, който се кандидатира за втори мандат. Те са категорични, че досегашният кмет не трябва да бъде допускан до поста за втори път. Десетки радомирци казват, че новият водопровод в града за милиони левове вече гърми.

Припомняме, че община Радомир има одобрен проект на стойност 79 844 040 лв., който предвижда изграждане на нова канализационна мрежа, рехабилитация на съществуваща и строеж на пречиствателна станция в Радомир и квартал „Върба“.

От тях са усвоени само 5 млн. лева за подготовката на идейния проект и техническата подготовка, като обследване на ВиК мрежата на града и изготвянето на подробен устройствен план за нова пречиствателна станция. „Кой открадна милионите, новият водопровод се пропука, а слушаме приказките за смяна на амортизираните тръби вече 4 години. Да не говорим за улиците, които са като лунен пейзаж. Скачаме на протест, няма да допуснем Алексиев за втори път в общината”, обаждаха се разгневени радомирци.

В същото време разбитите улици от Радомир ужасяват местните хора. „Това е улица „Добруджа“, на метри от РПУ – гр. Радомир. Тук 25 г. своята мисия се борят да изпълнят ВиК, „община Радомир“, Г-н кмет (който и да е той) и разни малки фирмички, които оставят видна следа след себе си, съдейки по снимките. Всеки дъжд носи след себе си наводнени дворове, мазета, а върхът на всичко беше онзи ден, когато тази водопроводна шахта започна да бълва вода, примесена с някакви други неща, може би идващи от близката рекичка, която се води канализация на намиращите се наблизо блокове. Паркът заприлича на язовир, а улицата – на река.

Източник: viaranews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.