iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Жители на Дрен са събрали подписка срещу дърводелски цех

Жители на Дрен са събрали подписка срещу дърводелски цех 09_1442304317

Жители на село Дрен, махала „Мали Дрен“, са събрали подписка срещу бивш дърводелски цех. Те подозират, че в него се подготвя производството на брикети от деструктирани автомобилни гуми, въглища и други химически елементи.

По думите на общинския съветник Васил Щраков местните се притеснявали, че с това производство сериозно се застрашава екологичната среда в района. Щраков твърди и, че такава дейност е развивана в село Локорско и Елин Пелин, но бързо е била прекратена.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев заяви, че в общината няма постъпило инвестиционно намерение за производство на брикети в Дрен. В миналото сградата е била дърводелски цех, по-късно е закупена от Румен ватрачки, преминала е през дарение на майката на купивача, след което е продадена. Настоящият собственик на сградата е фирма ЕС ЕР Сюрприйм Резидънс“ ЕООД със собственик Ангел Божилов. Фирмата е регистрирана със седалище в София, регистрирала се е в Данъчна служба Радомир, но няма искане за промяна,. Не е постъпило искане и в РИОСВ Перник.

„Ако се извършва такава дейност на добив на брикети трябва да бъде подаден сигнал в РИОСВ и да бъдат наложени глоби на фирмата“, каза кметът Пламен Алексиев.

„Няма никакво производство в сградата, в момента работници подменят електроинсталацията и почистват помещенията и двора“, заяви за „Струма“ кметът на келот Дрен Пламен Рударски. По думите му представители на фирмата са го уведомили, че ще произвеждат брикети от въглища и дървени трици, но до момента все още не са предприети никакви действия. Нямало и оборудване за производството.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

22-Април-2016

23-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.