iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жена от Стара Загора даде всичките си спестявания на ало-мошеници

Жена от Стара Загора даде всичките си спестявания на ало-мошеници 04_1461156165

80-годишна старица от Стара Загора се „върза“ на пореден номер на ало-мошеници и се прости с всичките си спестявания, като на 19 април към 20,20 ч.аса в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от Мария Н., която заявила, че е жертва на телефонна измама, извършена същия ден към 15,00 часа. Жената приела обаждане на домашния си телефон от представил се като офицер от МВР мъж, който успял да я убеди, че в този момент около жилището й се провежда секретна операция за залавяне на измамник и най-вероятно той ще й позвъни с молба за парична помощ от името на внука й. Тя трябвало да се съгласи с молбата за предоставяне на наличните й парични средства, като преди това ги опишела и описа сложела вътре в торбичката.

За времето от 15,00 до 19,05 часа баба Мария изпълнила указанията на мнимия „полицай“ и хвърлила на непознато лице през терасата найлонов плик, в който поставила 20 000 лв в различни банкноти и 21 г златни накити. Заедно с парите и златото тя оставила и прилежно написан опис с номерата на банкнотите.

Истината лъснала при завръщане на дъщерята на жертвата, която веднага потърсила помощ от криминалистите.

Това е най-големият удар от страна на ало-мошеници през последните два месеца на територията, обслужвата от ОД на МВР-Стара Загора. Аналогичен случай е бил регистриран в началото на годината, тогава жертвата беше 84 – годишен старец от Града на липите.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.