iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Земеделец от Добрич декларира пред НАП доходи от над 2.7 млн. лв.

Земеделец от Добрич декларира пред НАП доходи от над 2.7 млн. лв. 05_1462420354

Земеделец от Добрич, регистриран като едноличен търговец, декларира пред НАП доходи от над 2.7 млн. лв., като това е станало минути преди данъчната кампания да приключи. В 23,51 часа на 3 май, когато бе последният срок за подаване на документите, по електронен път е подадена последната данъчна декларация в Добрич.

В офиса на данъчните в областния град са постъпили 12 044 декларации за деклариране на доходите, посочи Красимир Павлов, старши експерт в звено „Комуникации“, пише БТА.

По интернет с електронен подпис или с безплатен персонален идентификационен код (ПИК) доходите си за изминалата година са декларирали над 4319 данъкоплатци в региона. Още над 1000 лв. се очаква да пристигнат по пощата в местната приходна администрация в близките дни.

Според информация от централния офис на данъчните в кампанията по деклариране на доходите на физическите лица са подадени общо около 500 хил. декларации, като от тях близо 35% са изпратени по интернет с електронен подпис или с ПИК.

Междувременно от приходната агенция съобщиха, че жител на Кърджали е грабнал поредния смартфон от Лотарията на НАП с касови бележки. Късметлийският фискален бон е от газостанция на стойност 9.99 лв. Победителката Адрияна Вълчева участвала в надпреварата с близо 2 хил. бележки, а късмет й донесла бележка, регистрирана на Цветница.

Според данните участниците в лотарията са изхарчили близо 8 млн. лв. за Великден. За четири дни потребителите на сайта са регистрирали 650 хил. фискални бона, а от началото на играта са регистрирани 26.6 млн. бележки на стойност 350 млн. лв. Статистиката сочи още, че средно участниците са регистрирали по 190 фискални бележки.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.