iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Завърши панаирът на учебно-тренировъчните фирми

Завърши панаирът на учебно-тренировъчните фирми 04_1459662984

С раздаването на много награди завърши панаирът на учебно-тренировъчните фирми на Професионалната гимназия по икономика в Перник, като на финала учениците влязоха в ролята на мениджъри на своите фирми и запознаха кмета Вяра Церовска с продуктите, които са пласирали на пазара. Разбира се това е само тренировка за бъдещите предприемачи ,които ще покажат своите умения на 18-ия Национален панаир на учебно-тренировъчните фирми. В него ще участват фирмите, които реализираха най-голяма продажба по време на четиридневото обучение. На церемонията във фоайето на зала “Панорама“ те получиха и грамоти. Кметът на общината приветства идеята, която е първият практически урок за младите предприемачи, които от учебната лабораторията ще пристъпят към реални свят на бизнеса.

„Виртуално или не, чрез тези фирми вие навлязохте в професионалния свят, видяхте го такъв, какъвто е. Знаете, че всичко се постига с труд и постоянство, с креативност и с много добро отношение към това, което се прави. Виждам, че сте подготвени да влезете в истинския бизнес, за което ви поздравявам! „ - заяви Вяра Церовска и изрази увереност, че един ден бъдещите бизнесмени ще успеят.

Кметът поздрави и директора на гимназията Г-жа Румяна Иванова за това, че е активирал учениците да участват и е създала условия за провеждането на тренировъчното обучение, а заместник.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева й връчи грамота от името на община Перник. Пред кмета и заместниците й директорката се похвали с още един успех на гимназията - ученичка от 11 клас се класира на четвърто място в провелото се в Монтана Национално състезание по счетоводство.

На церемонията по закриването грамоти получиха и трима преподаватели за отличната подготовка на тренировъчния панаир на фирмите,който се провежда за първи път в Перник . Това са виртуални фирми, които обаче се регистрират по всички закони на страната и това се прави всяка година в Националния център към МОН. Тази година ПГИ в Перник е регистрирала 6 фирми, които ще участват в осемнадесетото Национално състезание в Пловдив на 14 и 15 април 2016 година. От кандидатствалите в Националния център 300 фирми, са регистрирани само 100.

Децата от ЦДГ „Българче” поздравиха присъстващите.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.