iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Затвориха плажа в Лозенец за посетители

Затвориха плажа в Лозенец за посетители 08_1440141524

Централният плаж на Лозенец беше затворен вчера официално за посетители, като причината е биологично замърсяване. Все още не е ясно от какво естество е то, като най-вероятно става дума за присъствие на опасни за човека бактерии.

„Няма да крия, че отчитам този факт като най-големия удар, който някога е нанасян на реномето на Лозенец. Няма да крия и причините за замърсяването на плажа, а именно амортизираната и с недостатъчен капацитет пречиствателна станция за отпадни води, която имаме, за която всички знаем”, коментира проблема кметицата на село Лозенец Мария Василева.

Тя заяви, че изцяло поема отговорността за случващото се, тъй като не е съумяла да разреши този огромен за Лозенец проблем и през четирите години на управление. „Надявам се този скандал ще бъде последната капка и повод проектирането на ново съоръжение да стартира незабавно!

Иначе оставката ми е в джоба, само да я поискат”, каза на границата на търпението си кметицата.

В Лозенец има много болни от стомашно-чревни инфекции, а никоя институция не се ангажира да каже каква е причината за това. Разболяват се и хора, които изобщо не са стъпвали на плажа.

„Не зная какво да обяснявам на хотелиерите, които непрекъснато ми звънят. В дерето, което се излива на плажа, е заустена пречиствателната станция. В по-спокойните месеци, до средата на юли, тя насмогва да пречиства водите, но в пиковия сезон не й достига капацитетът”, обясни Василева.

Вчера следобед тя очакваше свикване на спешно заседание, на което да бъде обсъдено как ще се действа в извънредната ситуация.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.