iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Затварят новата улица при пощата

Затварят новата улица при пощата 12_1451493802

Новата улица при пощата ще бъде затворена. Това обяви кметът Вяра Церовска. Недомисленото творение бе част от големия проект „Зелена и достъпна градска среда”. Тя бе заложена в него, за да се отвори тапата при ОУ „Св. Иван Рилски”, където ставаше масово струпване на автомобили, когато родители докарваха децата си на училище. Улицата покрай учебното заведение вече е еднопосочна. Нелогично, но засега не е ясно какво ще бъде предназначението на пътя-недоносче.

В момента на улицата, чийто завой извън всякаква логика е под ъгъл от 90 градуса, паркират коли. Там често могат да се видят и скейбордисти. За децата, които пробват дъските си на новия асфалт обаче има риск, тъй като не се знае дали някой изперкал водач няма да изсвири с гуми на нелепата улица.

Наскоро на новопръкналия се път, между пощата и реката, бяха сложени три големи каменни саксии, които стопираха движението. Някой обаче ги помести. Две от кашпите продължават да украсяват пътното платно.

Сега на улицата откъм хотел “Струма” цъфна знак „Забранено преминаването на ППС”, но като истински българи перничани доказват, че за тях правилата не важат. Отново трябва да се задейства тоягата, която да удря по джоба – тогава вероятно ще се вразумим.

Вероятно на новата улица ще се търси друго предназначение. От Общината обещават, че ще обърнат внимание на добрите идеи.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.