iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заповядайте на Коледния базар в Двореца

Заповядайте на Коледния базар в Двореца 12_1451469579

Уникални сувенири греят в малкия салон на Двореца на културата на Благотворителния базар, като за тях са се потрудили децата от почти всички училища и детски градини в Перник. Сурвачки, картички и играчки, изработени от сръчните ръце на пернишките ученици грабват окото. Децата на Перник с ентусиазъм участват в инициативата организирана от общината. За тях е достатъчно да бъдат оценени усилията им и още повече, че те ще бъдат вложени в една благородна кауза- да помогнат на нуждаещо се дете – 7- годишния Явор. Така първи ще дадат пример и за своите родители.

Днес пример дадоха и кметът на община Перник Вяра Церовска и екипът й, които посетиха базара и закупиха сувенири.

„ Това не е просто кауза това е наш дълг, като хора ,като човеци да откликнем и да подадем ръка на дете в беда.Събраните средства ще помогнат на родителите на Явор за неговата пълноценна рехабилитация „- заяви кметът Вяра Церовска.

Това направиха и родители, баби и дядовци дошли с децата си. Така всички те станаха съпричастни към историята на Явор, а тя е тъжна и прилича на много други нуждаещи се от специална грижа деца.

Явор се ражда с проблем,какъвто за щастие няма при неговия брат-близнак. Налага се още като бебе да претърпи операция, впоследствие са засегнати някои функции на мозъка. Диагнозата е коварна и не щадяща - хидроцефалия, впоследствие детето развива и детски паралич. Родителите са съкрушени,но трябва да се борят и не се примиряват с жестоката съдба. Майката– Катя Йорданова е плътно до детето си и е негов личен асистент. Със заплатата само на таткото семейството трудно се справя с неотложните процедури за малкия Явор. А надежда винаги има.

Дано историята му да Ви трогне ! И нека като хора да проявим справедливост и да покажем че Явор и семейството му не са сами. Нека в празничните дни да проявим човечност и доброта,да подадем ръка на нуждаещите се и да покажем,че човешкият дух е силен.Коледният благотворителен базар ще е отворен и утре през деня.

Източник: perniknews.com
- See more at: http://perniknews.com/news/read/koledniyat-bazar-otvori-vrati-otvorete-s...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.