iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва да вали тази нощ

Започва да вали тази нощ 11_1416320050

През следващото денонощие се очаква през страната да преминава атмосферен фронт. В резултат през нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната.

Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни. По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България. През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Минималните температури ще са между 6° и 11°. Максималните ще са в широк интервал от 9° – 10° в северозападните, до 17° – 18° в югоизточните райони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев. Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде по ниско от средното за месеца, но привечер отново ще се повиши значително.

През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде облачно, но все още без валежи. Привечер ще завали, а през нощта срещу четвъртък на много места валежите ще са значителни, а по южното крайбрежие ще има и гръмотевична дейност. Ще остане топло с максимални температури 16° -18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 12° – 14°.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 2000 метра – от снаг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

В четвъртък ще духа умерен северозападен вятър. В Източна България все още ще вали дъжд, в Западна ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Понижението на температурите ще продължи. В петък ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания, предимно слаби, в повечето места от дъжд, но във високите полета, Предбалкана и североизточните райони е възможно да се примесва и със сняг. В западната половина от страната вятърът ще отслабне; в източната ще се ориентира от север и през по-голямата част от деня ще остане умерен. В събота ще е почти без валежи; повече облачност ще се задържи над източните райони, а над западните ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Сутринта ще е студено, с минимални температури близки до 0°, а и дневните ще се понижат още малко.

Източник: focus-news.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.