iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Започната е инициатива за изграждане на Православен храм в квартал Тева

Започната е инициатива за изграждане на Православен храм в квартал Тева 06_1403617710

Започната е инициатива за изграждане на Православен храм в квартал Тева. Населението на квартала е повече от 10 000 души и е 100% християнско, а няма къде да си запалят свещичка и да се помолят било за здраве, било за душите на покойниците си! Квартала е най-новият в града ни, но тъй като е проектиран и строен по време на комунизма, а тогава и дума не можеше да става за строеж на черква, е останал единственият квартал без храм в града.

Настанаха времена в които духовните ценности са вече минало, а навсякъде се шири разврат и цинизъм, но напоследък Бог започна да ни припомня (кога със земетресение, кога с наводнение), че трябва да се покаем и да заживеем по християнски! Нека спрем да унищожаваме създаденото от Него (природата), а да се обединим и да направим нещо Богоугодно! Но домът Господен (храмът) се изгражда от Божия народ! Когато се изгражда храм, никога Светата църква не е вършила това сама, а с Божия народ и с хора, които Бог е призовал да бъдат дарители.

Затова Ви призоваваме като родолюбиви Българи и хора, милеещи за града ни, да изразите Вашата съпричастност към това Богоугодно дело, като се присъедините към дарителите и истинските личности, които творят настоящето и бъдещето на град Перник.

Вярваме, че всички заедно ще изградим новия храм в кв. Тева и по този начин ще покажем на дело, че милеем и се грижим за утвърждаване духовните ценности в децата и младежите, както и на всички живеещи в квартала ни!

До момента е направено:

Регистрирано е църковно настоятелство, което е подало документи за отреждане на терен (който е вече одобрен от общински съвет). Aрхитектка от града ни изяви желание да направи проекта даром (дори вече работи по него). Поставени са касички за събиране на дарения в търговски обекти. Открита е дарителска сметка.

Банковата сметка за дарения е:

Банка ОББ, клон Струма-Перник

IBAN: BG68UBBS80021019730740

BIC: UBBSBGSF

Храм "Сретение Господне"

За връзка с църковното настоятелство: Валентин Бонев -секретар

e-mail: [email protected]

0898/30 10 88 (глобул) и 0876/30 10 87 (виваком)

Дарителите трябва да знаят, че могат да се възползват от данъчни облекчения.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Март-2016

11-Март-2015

11-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com