iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна подготовката за 1 юни

Започна подготовката за 1 юни 04_1461391940

Започна подготовката за празничния базар по повод Деня на детето, който е на 1-ви юни. От общинската управа уточняват, че петната за търговска дейност на открито ще са на алеята до река Струма – срещу Двореца на културата и ще се разпределят по схема, одобрена от Главния архитект.

Таксата за ползване на терени, на които се организират панаири, събори и други празници е 2.50 лв. на кв.м. на ден в първа зона, съгласно Наредбата за местните такси и цени на услуги на територията на Община Перник. Поради ограничения брой на петната, ще се разрешават не повече от 2 петна по 2 кв.м. /2/1м./ всяко, за разполагане на сергии и по 1 петно за продажба на скара-бира от 9 кв.м. /3/3м./. Петната за скара по схемата са 2 , а за сергиите са 34.

Към заявлението е необходимо да се приложи удостоверение за актуално състояние на фирмата със срок до 6 месеца от актуализацията – копие. Разрешените за продажба стоки, са детски играчки, балони, пуканки, царевица, дребна имитационна бижутерия, сувенири и захарни изделия. От общината предупреждават, че се забранява извършването на търговска дейност с промишлени стоки - дрехи, бельо, обувки, чаршафи и др. Без издадено разрешение от Община Перник, продажбата е незаконна.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.