iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна кампания срещу насилието над жени в Перник

Започна кампания срещу насилието над жени в Перник 11_1480147902

„Нека загърбим тормоза, подигравките и омразата и да подадем ръка за приятелство“. Около тези думи се обединиха всички на откриването на 16-дневната кампания срещу насилието над жени в Перник, като генератор на инициативата, която тази година се провежда под патронажа на кмета на общината Вяра Церовска, е Фондация „П.У.Л.С.“.

Градоначалникът благодари за поканата и затова, че има възможност да бъде част от мащабната инициатива.

„Трябва да бъдем толерантни. Трябва да започнем решаването на проблемите от дома и от училището. Важно е младите хора да получават подкрепа . Всички трябва да бъдем добронамерени и отворени към света“, сподели кметът Вяра Церовска.

„Нека спрем насилието с уважение и любов, защото в противен случай ще загубим всичко. Мисля, че младите хора трябва повече да спортуват и да се забавляват, отколкото да враждуват“, допълни кметът.

По думите на психолога Екатерина Велева трябва да сме внимателни, да виждаме и да се съобразяваме с всички наши действия . „Ако станем малко по-добри, животът ще бъде по-лесен и по-хубав“, смята Велева и посочи че кампанията се организира за 27-ми път в световен мащаб .

На откриването специалистите и психолозите запознаха Вяра Церовска с дейността и работата на екипите във фондацията. Те споделиха за трудностите и случаите, с които се сблъскват всеки ден.

„Насилието не е неизбежно - може да бъде предотвратено. Срещу насилието не съществуват ваксини, лекарства или лечение. И няма дори една единствена причина това да се случва“, споделиха младежите от П.У.Л.С.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.