iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна голямото пътуване

Започна голямото пътуване 12_1419331752

Снимка БГНЕС
Започна голямото пътуване за празниците. Очаква се днес най-сериозният поток от хора, тъй като предпразнично хиляди българи тръгват на път.

Много от тях ще пътуват с автобус. За най-натоварените маршрути са осигурени допълнителни автобуси, съобщиха от столичната автогара. Само от там преди Коледа се очаква да заминат около 50 хил. души.

Според Института за анализи и оценки в туризма над 700 хил. българи ще напуснат домовете си, за да празнуват Коледа и Нова година на друго мяста в страната. Около 160 хил. ще пътуват извън страната, предаде NEWS7.

Особено натоварени ще са граничните пунктове - Кулата, Маказа и Дунав мост. Експертите очакват силен трафик и от румънски туристи, които минават транзитно през България за Гърция.

Заради засиления трафик Пътна полиция започва мащабни проверки.

Днес от 18 до 21 ч. се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по автомагистралите и някои от първокласните и второкласни пътища от републиканската мрежа. Забраната важи и за 28 декември, когато е последният почивен ден, за периода от 14 до 20 ч.

Целта е да се повиши безопасността на движението при засиления трафик, който се очаква заради дългите празнични дни, и да се увеличи пропускателната способност на пътищата.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни и леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на "Пътна полиция".

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.