iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зам. кмет се срещна с делегация от представители на Дружеството за приятелство между Узбекистан и България

Зам. кмет се срещна с делегация от представители на Дружеството за приятелство между Узбекистан и България 07_1438063392

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев се срещна с делегация от представители на Дружеството за приятелство между Узбекистан и България, като срещата бе осъществена по инициатива на Европейския политехнически университет в гр. Перник.

Караилиев поздрави присъстващите от името на кмета Иванов и заяви, че за Община Перник е от изключително значение поддържането на добри бизнес и културни отношения с Узбекистан. „Градът ни дава много възможности за развиване на тесни и благоприятни отношения с представители на различни държави.

Мога да ви уверя, че Община Перник ще направи всичко необходимо, за да подкрепи усилията за утвърждаването на силни връзки с Узбекистан и в наше лице вече имате сигурен партньор”, каза Владислав Караилиев. Зам.-председателят на Дружеството за приятелство между Узбекистан и България Камалидин Ишанкоджаев подчерта, че целта на тази среща е да бъдат запознати българските партньори с дейността на организацията. „България и Узбекистан поддържат традиционно добри отношения. Главната цел на посещението ни в Перник е да потърсим начини за сътрудничество с Европейския политехнически университет, както и да се запознаем с възможностите за бизнес, които предоставя Перник”, каза Ишанкоджаев. Той обясни, че за тази цел делегацията се състои както от представители на културната сфера, така и от представители на частния бизнес.

На срещата присъстваха още зам.-кметът Румяна Гьорева и секретарят на Община Перник Денислав Захариев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.