iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заемаме едно от местата на най-нещастни хора в света

Заемаме едно от местата на най-нещастни хора в света 04_1429857100

България заема 134-то място от 158 възможни в класацията за световното щастие, като страната ни е в една компания с Египет, Йемен, още няколко бедни африкански и азиатски държави.

Пред нас са всички държави от Югоизточна Европа, дори разкъсвания от религиозната война Ирак е много преди нас – 112 място.

Класацията е направена въз основана на допитване на "Галъп", извършено през 2012-2014 година. "Уърлд хепинес рипорт"-2015 (World Happiness Report) e третата по ред класация. Първа е Швейцария, следвана от Исландия, Дания, Норвегия и Канада. В челната десетка влизат още Финландия, Нидерландия, Швеция, Нова Зеландия и Австралия. Фактически малки и средно големи страни от Западна Европа заемат 7 от първите 10 места, предаде БГНЕС.

САЩ са 15-ти и са зад Израел и Мексико. Великобритания е 21-а като пред нея са Белгия и ОАЕ. Германия е 26-та, а Франция 29-та.

Основните критерии за касацията са били брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителността на живота, свободата на житейския избор, липсата на корупция и щедростта.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.