iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Задържаха камион, превозващ фалшив кашкавал

Задържаха камион, превозващ фалшив кашкавал 02_1456379058

Звеното "Фискален контрол" в НАП пресече опит за фиктивен износ на 13 тона имитиращ продукт с растителни мазнини, като при проверка на камион, превозващ фалшивия кашкавал, фискалните инспектори установяват, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила, и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи. Оказва се, че от камиона липсват 13 тона от продукта, който по документи е описан като български кашкавал на стойност 110 000 евро.

Продукцията била предназначена за Гърция. Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само "по документи", като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци.

След като установяват несъответствие между декларираните и действителните количества от фалшивия кашкавал, инспекторите извършват допълнителни проверки и откриват скрити документи, в които са посочени реалните количества на превозваната стока. В тези книжа са описани и реалните фирми получатели на продукцията, които се различават от посочените в официалните документи, представени на инспекторите от "Фискален контрол" при проверката. Освен това стоката в тези скрити документи е посочена като продукт с растителни мазнини. От началото на 2016 г. фискалните агенти на НАП са извършили 43 847 проверки на камиони, като на 11 743 са поставени технически средства за контрол. Наложени са и 173 обезпечения, за да се избегне укриването на данъци, допълват от НАП.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.