iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заделили са пари за ремонт на подлезите в Радомир

Заделили са пари за ремонт на подлезите в Радомир 07_1405667149

В Радомир ще възстановяват подлезите. Те са включени в поименен списък на общината. Заделените средства за ремонта им са в размер на 8 000 лв.

Предстои да бъде подновена електроинсталацията, отводите на дъждовните води и ще бъдат подменени подовите настилки. Но само на подлеза в центъра.

Три са изградените подлези в Радомир. Те са на улица „Райко Даскалов“, която е и част от международния път София- Кюстендил- Гюешево. Строени са през 70-те години на миналия век и два от тях са напълно неизползваеми – в района на Арката и срещу Младежкия дом. Подлезът в центъра на града пък е без осветление, с полуразрушени стълби, разкъртени стени и подови настилки. Освен това се ползва за тоалетна и мирише ужасно. Малцина се престрашават да минат през него и то предимно през светлата част на денонощието. Миналата година общината плати 10 000 лева обезщетение на радомирец, паднал от стълбите на подлеза в центъра и получил тежки наранявания. Инцидентът станал през 2012 година, а съдът присъдил обезщетението за причинените му неимуществени вреди.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.