iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зачестиха авариите по ВиК мрежата

Зачестиха авариите по ВиК мрежата 08_1408535382

Водопроводните повреди в пернишко са зачестили с горещините. Ежедневно се отстраняват по 10-15 теча в региона. Това съобщи управителят на местната ВиК Камен Каменов.

В ремонта са ангажирани повече хора от обикновено. Стремим се да реагираме бързо и течовете да бъдат отстранявани в максимално кратки срокове, обясни Каменов. Причините за честите пробиви са комплексни - засушаването плюс земетресението отпреди две години, което допълнително нанесе поражения на подземната инфраструктура и най- важното водопроводите са стари и амортизирани. Вложения в цялостното реновиране на водната инфраструктурата не са правени.

Поради липсата на пари, вместо цялостен ремонт, се работи основно на парче. Надежди за решаването на проблема се възлагат на водния проект.

С реализирането муще бъдат сменени 59 километра канализация и 55 км водопроводи в Перник,успоредни на канализацията.С полагането на новите тръби ще намалеят авариите, а загубите на вода се очаква от сегашните 70 % да паднат до 50 на сто. Останалата част от 300-километровата водопроводна мрежа ще се подменя в следващия планов период, като обновяването е заложено в Регионалния генерален план на обособена територия на „В и К“- Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.