iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Забраниха нелоялна практика при продажбата на бои за рисуване

Забраниха нелоялна практика при продажбата на бои за рисуване 09_1443516540

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани нелоялна практика при продажбата на бои за рисуване, като проверяващите установили, че верига хипермаркети заблуждава клиентите, че продаваните в обектите й маслени бои за рисуване са водноразтворими и не са необходими специални разтвори, както за разреждането им, така и за почистването на четките и палитрите.

Потребител, закупил стоката, обаче обяснява, че трябвало да си закупи допълнително разтвори на цена три пъти над тази на самите бои, за да може да ги ползва.

Търговецът е поставил невярната информация върху опаковката на артикула и на етикет в непосредствена близост до него на рафта в магазина. В представените на контролния орган технически протоколи производителят е посочил, че една част от маслените бои не се разтварят и не са съвместими с вода, а друга – не се смесват или се съвместяват трудно с вода, сочат резултатите от проверката.

Нелоялната практика е поредното нарушение, което КЗП констатира в рамките на започналата през септември кампания за проверки на стоки за ученика. В подобни на този случаи Законът за защита на потребителите (ЗЗП) предвижда санкция до 30 000 лв., съобщиха от пресцентъра на КЗП.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.