iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За празника на Перник ще има концерт на бенда на Гъмзата

За празника на Перник ще има концерт на бенда на Гъмзата 10_1444718061

Концерт на бенда на Йордан Йончев, “Гъмзата брас шоу”, ще озвучи площад “Кракра” в Перник в празничната вечер на 19 октомври, Деня на Перник. Шоуто на атрактивните духачи е с начален час 19.00.

Тържествата, посветени на Деня на града, започват в 8 часа със света литургия в храма “Св. Иван Рилски” в чест и памет на покровителя на Перник и България св. Иван Рилски. Мобилна изложба, посветена на рилския светец ще бъде подредена на едноименния площад пред църквата. Перничани ще могат да разгледат и фотоси от стария Перник пред Двореца на културата.

В 10.30 часа ще бъде открит така чаканият обновен площад “Кракра”, чийто ремонт се проточи доста дълго по проекта “Зелена и достъпна градска среда” . Церемонията ще бъде с традиционното рязане на лента. След това официалните лица ще се отправят към началото на площада, където ще се извърши ритуалът по вдигането на националния флаг. След като кметът произнесе празничното си слово, ще бъдат връчени традиционните награди за принос в областта на здравеопазването, социалната дейност, образованието, културата, медиите и бизнеса.

Празникът ще продължи с концерт на ансамбъла за народни песни и танци “Граовска младост” и на творческа формация от сръбския град Лесковац. Специална едночасова пограма за деца започва от 12 часа на естрадата в градския парк. В 12.30 часа в художествената галерия “Любен Гайдаров” ще бъде открита представителна изложба от фонда на галерията.

В 16 часа в подземния минен музей ще се състои мултимедиен поетичен спектакъл на Калоян Праматаров, наречен “Слънцестояния над черната река”. Час по-късно, в 17.00, пред Младежкия дом младежка програма с името “Училище по танци”.

От сутринта та до 21 часа по ул. “Физкултурна” ще има различни атракциони. Перничани и гостите на града могат да посетят Регионалния исторически музей, средновековната крепост “Кракра” и художествените галерии, които на 19 октомври обявиха ден на отворените врати.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.