iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Язовирите в Пернишко се поддържат в добро състояние

Язовирите в Пернишко се поддържат в добро състояние  03_1457771607

Пролетното снеготопене и валежите от дъжд през последните дни бяха причина за свикването на работна среща със собствениците на язовири в Областната администрация в Перник, като беше обсъдено състоянието на всичките 29 водоема, намиращи се на територията на област Перник.

Всички собственици отчетоха, че поддържат в добро състояние язовирите и ежедневно следят нивото на водата. Хидротехническите им съоръжения са в изрядно състояние и функционират нормално. Няма риск от преливане или скъсване на диги.

По-голяма част от предписанията, направени от междуведомствената комисия при есенните проверки, са изпълнени.

Затруднено е почистването на участъци от речните корита в община Радомир, поради необходимостта специализараната техника да навлезе в частни имоти.

„С оглед на настоящето пълноводие на реките е необходимо да подържаме постоянен контакт, за да можем да осигурим спокойствието на гражданите”, каза заместник-областният управител Валентин Димитров.

Участие в дискусията взеха кметовете на общините Радомир и Земен, представители на останалите общини, управителят на ВиК Перник Иван Витанов, директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова и ръководителят на звено ХТР-Перник при „Напоителни системи” – клон Струма-Места Моника Молошова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.