iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева смята, че протеста на перничани е напълно справедлив

Янакиева смята, че протеста на перничани е напълно справедлив сн.razkritia.com

Кметът на Перник Росица Янакиева заяви, че според нея в неделя перничани са изразили своя справедлив протест срещу силно завишените сметки през януари.

Всъщност община Перник е може би най-големият платец и най-големият клиент на ЧЕЗ на територията на страната. Нашите сметки също са увеличени драстично - с около 30 процента. За всички второстепенни разпоредители плюс уличното осветление, което плащаме, това е приблизително 50 000 лева, които ще излязат от бюджета на община Перник, само за този месец, отбеляза градоначалникът.

Важно е обаче, когато хората протестират, да спазват обществения ред, призова Янакиева. Протестът няма и не бива да има нищо общо с вандалски прояви, като чупене на стъкла или посегателства върху собственост, независимо чия е тя. Това е показател за цивилизоваността на този протест. И всъщност ние сме всички в една или друга степен потърпевши, но трябва да го правим така, както го е разписал законодателят. Да го правим цивилизовано и да очакваме разумни решения в полза на гражданите и в случая и на община Перник.

Надявам се, че след протеста в неделя и организаторите и участниците са си направили съответните изводи и съм убедена, че няма да се стигне до ексцесии.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.