iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възстановяват обучителното стрелбище в Калкас

Възстановяват обучителното стрелбище в Калкас 06_1403528248

Членовете на Ловно-рибарското дружество в Перник са взели решение да бъде възстановено и използвано по предназначение обучителното стрелбище в Калкас.

Освен за обучение, стрелбището може да се превърне и в място за провеждане на турнири, които да станат допълнителен източник на доходи за дружеството.

Общото събрание е проведено на 14 юни, поради което членовете от област Перник не са взели участие в тържествата на същата дата по повод 130 -та годишнина на организираното ловно движение в България.

Пламен Михайлов, специалист по лова, каза, че учебното стрелбище в Калкас е собственост на Ловно-рибарското дружество. Той напомни условията, на които трябва да отговарят кандидат-ловците.

Обучителни курсове за ловци в Перник не са организирани от 16 години заради липсата на подходящи за целта терени в общината. Затова курсовете се провеждат в Радомир или Кюстендил. В момента членовете на Ловно-рибарското дружество в областта са 616 души, от които 8 са жени.

511 вече са заверили билетите си. Предишният ловен сезон в областта приключи без инциденти, а следващият ще бъде открит на 9 август. Сега е сезонът за активен риболов, въдици се хвърлят във всички водоеми без ограничения. Едва от 1 октомври ще влезе в сила забраната за улов на пъстърва. На събранието е взето решение и за подновяване на договора с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за издаване на риболовни билети.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.