iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възрастни хора бяха зарадвани от млади хора в Перник

Възрастни хора бяха зарадвани от млади хора в Перник 12_1450682264

Млади хора от Перник се обединиха около благородната инициатива „Бъди човек”, която и тази година усмихна възрастни хора пред най-светлия празник „Рождество”, като националната кампания „Подари коледна вечеря на човек в нужда”, която официално е обявена за 21 декември, в миньорския град се проведе ден по-рано.

Или по-точно основната част от нея се проведе в неделя, заради това, че повече хора са ангажирани в понеделник. Доброволците призовават перничани, хората, които имат възможност, онези, които имат отворени сърца за доброто – да зарадват възрастен човек или човек в нужда преди празниците. Инициативата остава отворена – никога не е късно да направиш добро, за доброто няма определен ден, можем да сме хора и ЧОВЕЦИ винаги, не само по празници.

Националната инициатива тази година беше да се организира ден в подкрепа на българския пенсионер, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката им съдба. Ден в който да се подари вечеря, или от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек. Така както го направиха младежите от Перник, обединени в социалната мрежа. Те изненадаха десетки възрастни хора в дома им, подариха им усмивки, добри думи и НАДЕЖДА! Надежда, че младите хора носят онази изконна доброни и уважение към по-възрастните, която много често чуваме, че е изчезнала. Не е! И това беше показано на дело, както миналата година!

„Нека инициативата продължи! Коледните празници чукат на вратата! Всеки от нас познава някой беден пенсионер, някой, който има нужда от добра дума и усмивка! За да чакаш добро, трябва да започнеш да го правиш.” – думите на доброволците не се нуждаят от допълнителен коментар!

Едно е сигурно – следващата година ще има организация по отрано, ще се търси помощта на фирми за партньори, за по-голям успех на начинанието.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.