iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възпитаниците на ОУ „Св. Иван Рилски” склониха глава пред Апостола вчера

Възпитаниците на ОУ „Св. Иван Рилски” склониха глава пред Апостола вчера 02_1455974964

И възпитаниците на ОУ „Св. Иван Рилски” склониха глава пред Апостола, пред великия Левски вчера. Те отчетоха това, че само такъв българин може да посвети изцяло живота си на свободата.

На специална церемония в учебното заведение бе отбелязана 143-та годишнина от гибелта на Апостола. На нея присъства кметът Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева, председателят на общобългарския комитет за Васил Левски и общински съветник Милан Миланов, председателят на Съюза на българските учители към КНСБ Венета Миланова, както и четници от клуб “Традиция”.

„Днес е един тъжен ден за България, но е ден, в който трябва да склоним глава пред Апостола”. С тези думи се обърна към учениците си директорът на учебното заведение Бойко Свиленов.

В рамките на церемонията се състоя рецитал и изложба, посветена на Апостола.

Бяха изработени 480 флагчета с мотото „И знаме, и олтар”. Директорът на училището награди най-добрите ученици в конкурси – за най-красиво попълнена патриотична тетрадка, за патриотично табло и за компютърна презентация, посветена на Васил Левски.

В попълването на патриотичните тетрадки са се включили всички 123-ма шестокласници, както и кметът Вяра Церовска, народният представител Валентин Павлов, началникът на РИО Ваня Коконоава, председателят на СБУ Венета Миланова и бившият областен управител арх. Михаил Михайлов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.