iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска спря ремонта на Двореца на културата в Перник

Вяра Церовска спря ремонта на Двореца на културата в Перник 11_1448524175

Кметът Вяра Церовска спря проекта за ремонт на една от най-емблематичните сгради в Перник – Двореца на културата, каза кметът на пресконференция.

Градоначалникът категорично обяви ,че спира процедурата за избор на изпълнител по проекта. Общината предприема тази крайна мярка заради смущаващи факти, които биха нарушили архитектурния облик на сградата. Церовска посочи като факт заложеното вътрешно облицоване с гипсокартон и вата. Според нея обновяването на Двореца на културата трябва да се случи, но така, че да бъде защитена сградата като ценност за града(

“Не бих си позволила да повторя грешките, които бяха допуснати при други проекти в града”, посочи Вяра Церовска, имайки предвид крепостта “Кракра” и централния площад.

Предвижда се новата процедурата за избор на изпълнител на Енергийната ефективност да стартира в началото на другата година. Кметът разясни, че е имала срещи с Националния доверителен екофонд, за да бъде решен проблема без да се стига до ново процедура, но такъв вариант се оказва невъзможен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.