iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска се срещна с художника Петър Георгиев Рей

Вяра Церовска се срещна с художника Петър Георгиев Рей 10_1477808772

Още един перничанин привлече към каузата си да промени облика на Перник, кметът Вяра Церовска, като тя се срещна с Петър Георгиев Рей- един от най-търсените творци, извън границите на страната ни. Хронологията на творческия му живот е един дълъг път- от пернишкото с.Боснек до Канада, Америка и Франция. „Обичам да се връщам там, от където съм тръгнал“- не крие перничанинът,чийто творчески интереси се преплитат и го водят отново в България,за да сподели новия роман и картините си с българската публика.

Разговорите за общи проекти и бъдещо сътрудничество в полза на обществото в Перник, оставиха впечатление, че срещата е първа, но не и последна.

„Стараем се страшно много да променим представите на нашия град и да покажем личностите, които са постигнали нещо със собствения си живот,които са от нашия регион и прославят града ни.Те са пример за всички и е важно да контактуваме с тях.“- сподели пред госта Вяра Церовска и спомена за известния оперен певец Владимир Стоянов ,който направи невероятен концерт за своите съграждани,а вече е и почетен гражданин на Перник.

Петър Георгиев Рей призна,че чужда страна му е дала шанс да преоткрие себе си, но силата да го направи е от неговите корени,на които той държи. Затова изрази готовност да помогне на родния си град. Първата крачка вече е направена представяйки книга си „Мислителят или насаме с един живял“ пред перничани. Подари й на кметския екип по една с автограф, за спомен и с чувство за хумор сподели,че ако учителите му по литература в Перник научат, няма да повярват.

Само преди дни талантливият перничанин от Канада представи в столичната галерия „Нюанс” свои картини и романа си,но той не е единствения. В писателския си шкаф има и пиеси , а картините от собствената му галерия в Монреал обикалят света. Това, че по душа и по професия е актьор допълва творческата му личност.

Петър Георгиев - Рей завършва ВИТИЗ през 1987 година. Разпределен е във Врачанския театър, където играе две години. През 1991 година емигрира в Канада. А от там пътя си чертае сам . Признава, че е трудно и нищо не му е подарено,"но когато вярваш в себе си, гравитацията се преодолява"-категоричен е Петър.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.