iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Вяра Церовска се среща с фирмите за пътнически превоз

Вяра Церовска се среща с фирмите за пътнически превоз  02_1455093984

Кметът на община Перник Вяра Церовска се среща с фирмите за пътнически превоз тази седмица, като повод бяха сигнали за нередовни курсове. Ще сложим на масата основните проблеми и разговорът ни ще бъде много сериозен, обяви тя. Всеки превозвач, поел ангажимент с договор, трябва да спазва изискванията и да предоставя качествена услуга.

Проверките за изпълнението на регламентираните курсове ще продължат, каза още Церовска. Ще извадим на показ некоректните фирми, посочи кметът и подчерта, че контролът няма да бъде основан на агресивност, а на желание за стриктно изпълнение на разписанието, което ще бъде в услуга на гражданите на Перник. По никакъв начин инспекциите няма да бъдат политизирани, каквито слухове вървят напоследък, заяви кметът. При проверките ще се получава и обратна информация от кметовете на населени места.

Общинската управа е преподписала част от старите договори с превозвачески фирми, като в тях вече е заложена клауза за санкции при констатирани нередности. Досега такъв текст за глоби не е имало.

Засега изработването на нова транспортна схема не стои на дневен ред пред общинската управа.

Фирмата, която вози пътници от Перник до Витановци и Зидарци и обратно е подизпълнител и напоследък пътуващите имат доста проблеми с придвижването, оплакаха се кметовете на двете села. Оправданията са, че все бусовете са счупени, въпреки че има условие фирмата да има резервно превозно средство, посочи кметският наместник на Зидарци Надя Генадиева. Според нея превозвачът тъче на няколко стана и бърза за София, където също имал да изпълнява курсове.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2015

30-Юни-2015

01-Юли-2014

30-Юни-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com