iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Вяра Церовска поздрави журналистите

Вяра Церовска поздрави журналистите 12_1483071876

Кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска събра журналистите в навечерието на Нова година, за да им благодари за съвместната работа през 2016-та, като тя ги поздрави от сърце и вдигна наздравица за по- хубава, мирна, успешна и благополучна 2017 година.

„Чака ни много работа за по-доброто бъдеще на града.Вие сте нашия коректив, хората, чрез които представяме резултатите, емоцията и отношението ни към перничани. За нас е много важно да работим с вас.Много искаме хубавите новини да са повече“, сподели пред журналистите градоначалникът. На срещата присъстваха и заместник- кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев и Йордан Павлов , както и секретарят на Общината Радослава Манова.

„През тази година разбрахме, че проблемите са много повече от възможностите, които Общината може да реализира. Успяхме да направим план и ред, за да можем постепенно и последователно да се справяме с целите и проблемите“, посочи Вяра Церовска.

Та не скри, че за всеки един от екипа й тази година е била най-тежката в професионален план.

Огромният проблем пред Община Перник обаче си остава тежкото финансовото състояние

„Без намесата и помощта на държавата няма как да се излезе от тази финансова дупка, защото дълговете в годините назад са започнали да се трупат почти веднага, след като община Перник през 2008 година е получила 17 млн .лв. от правителството, за да се върнат стари дългове. Продължават до последния месец да идват задължения –стари, от минали години, които доста натежават на общината. Това са по съдебни дела, извършени дейности, по финансови корекции , като пример ще дам водопровода, който е изграден в кв. Калкас““, обясни Церовска

Тя увери, че това, към което ще се стреми Община Перник през следващата година е да работи за по-добра инфраструктура , за всяка една от сферите, в областта на културата, образованието и спорта.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.