iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска подкрепя предложението Мая Манолова във всяка българска община да има обществен омбудсман

Вяра Церовска подкрепя предложението Мая Манолова във всяка българска община  да има обществен омбудсман 09_1474087807

Кметът на Перник Вяра Церовска подкрепя предложението на националния омбудсман Мая Манолова във всяка българска община да има обществен посредник, след като ще бъде в полза на гражданите. По думите й новата длъжност обаче ще наложи промени и допълнителен разход, който не е заложен в бюджета, а общината се намира в тежко финансово положение и чака помощ от държавата.Въпросът със създаването на „общински омбудсман“ трябва да бъде представена и пред политическите партии и неправителствени организации, които да изразят своите позиции и становища.

“Смятам, че с проблемите на перничани трябва да бъде запозната и местната управа, за да може да се реагира бързо и адекватно в определени случаи. Важен фактор при избора на местен обществен защитник е неговото образование и да познава законите, за да бъде полезен защитник на хората”, коментира Церовска.

Неговият избор обаче зависи от волята на съветниците в местния законодателен орган, което не е гаранция, че може да се стигне до необходимото мнозинство, което по закон трябва да е 2/3 от общия брой.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.