iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска гостува на Слави Трифонов

Вяра Церовска гостува на Слави Трифонов 01_1453885592

Перничани са толкова корави, че изпращат кмета си при перничанина Слави Трифонов. Това беше рекламата за вчерашното гостуване на д-р Вяра Церовска в Шоуто на Слави. Пред многохилядната публика на най-гледаното шоу пернишкият градоначалник имаше уникалната възможност за пореден път да направи реклама на най-хубавият и интересен зимен карнавал, не само у нас. Имаше възможност да покани повече гости, повече хора да погледнат към Перник, не с насмешна, а с уважение и респект. Защото това, което се прави с организирането на фестивала Сурва от години от всички кметски ръководства през годините е достойно за уважение, както е достойна за уважение цялата работа и организация която кипи традиционно през месец януари в Перник.

Д-р Церовска прие с усмивка коментара на Слави Трифонов, че жените са силни като управленци и неслучайно и той си е назначил навсякъде жени, за да му спори работата. В този смисъл перничани са спокойни – каза пернишкият кмет. Вяра Церовска за пореден път подчерта, че за нея отборът е важен и че когато един отбор печели, е важно да си негов играч. Явно имайки предвид отборът на ГЕРБ, чиято част тя винаги е била и винаги го е изтъквала. Кметът подчерта, че Сурва е най-големият фестивал в Европа от този род. Фестивал на фестивалите! Обичаите и традициите на фестивала се пазят през годините от поколенията и това е най големият му успех. Който ще бъде показан в специален филм, който ще остане за идните поколения.

Д-р Церовска се съгласи, че както проявите на Рожен се подпомагат сериозно от държавата, пернишкият фестивал също трябва да има по-сериозно държавно подпомагане. Както каза и Слави с този фестивал Перник трябва да печели, нещо към което и кметската управа се стреми да прави.

Гологлавият водещ получи като подарък картина, изобразяваща сурвакарска маска и поканата да се включи сред над 100 000 гости, които се очакват в Перник в последните три дни на януари.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.