iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Въведоха мерки за зимния сезон в пернишко

Въведоха мерки за зимния сезон в пернишко 11_1479447394

Община Перник предприе мерки за предстоящия зимен сезон, като със заповед на кмета д-р Вяра Церовска беше въведен зимен режим, който включва денонощно дежурство от фирмите, отговарящи за поддържане и снегопочистване на ІV-то класната пътна мрежа и градската мрежа.

„Въпреки положителните температури през деня - тази нощ термометърът е показвал минус 5 градуса. Имало е заледяване по улиците „Протожерица“ и „Софийско шосе“ в Перник , причините затова са били течове на ВиК“, обясни гл. експерт инж. Николай Петров. Заради течове в кв. „Даскалово“ се е образувала и тънка ледена покривка на улица „Димитър Благоев“.

„Сигнализирахме веднага на фирмата, която отговаря за тези участъци, защото те са капан за водачите. Със специална техника и разпръскване на соли бяха обработени улиците“, коментира инж. Петров и посочи, че са информирали ВиК за авариите, които са изпратили екипи и в момента работят по отстраняването им.

"Опесъчаването по уличната и ІV-то класната пътна мрежа ще се осъществява с пясък, а не със скална маса, която замърсява отводнителните съоръжения и влошава екологичната обстановка.В градската мрежа и в кварталите борбата срещу зимните заледявания ще се води с разпръскване на сол , луга и химикали, незамърсяващи околната среда. Ръководителите на фирми, отговарящи за зимното поддържане и снегопочистване ежедневно трябва да организират подаването на информация за пътната обстановка", се посочва в заповедта.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.