iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Втори ден служители на МВР, пожарникари и надзиратели протестират в София

Втори ден служители на МВР, пожарникари и надзиратели протестират в София 06_1434264752

"Да служим на народа, не да слугуваме на политиците". Това пише на един от плакатите, с които служители на МВР, пожарникари и надзиратели носят на днешния втори ден на протестни действия в центъра на София.

Протестиращите служители на реда днес са много повече, отколкото в първия протестен ден вчера, предава БГНЕС. В този час, те се събират в градинката на храма "Св. Седмочисленици" и освиркват сградата на вътрешното министерство. Забелязват се полицаи от различни краища на страната. Служителите на реда от Панагюрище дойдоха със знаме, на което пише "Свобода или смърт". Има полицаи от Ямбол, Перник, Пазарджик, Исперих, Пловдив, Гоце Делчев и др. "МВР има нужда от реформа, а не от заложници!", гласи друг плакат на несъгласните с намеренията на правителството за пенсионната реформа. Служителите от сектор "Сигурност" от цялата страна недоволстват и от условията на труд и липсата на диалог с управляващите.

„Не мисля, че протестът на служителите от МВР е политически“ – коментира пред журналисти министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. По думите му, исканията, които се поставят, са напълно синдикални. „Разбирам ги, но очаквам да намерим пресечни точки“ - заяви Калфин и обясни, че няма как всички искания да бъдат приети.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.