iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всички влакове да спират на Метал

Всички влакове да спират на Метал 10_1381946882

Това е поискал кметът на квартал Изток. Не става въпрос за всички влакове, а тези които минават през Перник, а Метал е името на една от спирките (пояснение за не-перничаните). Ето и цялата публикация от вестник Съперник:

Всички влакове, пътуващи в посока Перник да спират и на спирка "Метал", настояват жителите на източните пернишки квартали "Мошино", "Изток", "Църква" и близките села Кралев дол и Студена, съобщи кметът на пернишкото кметство "Изток" Ивайло Иванов. Той е поставил проблема на обсъждане на новото жп. разписание, което влиза в сила през декември.

Спирка "Метал" обслужва район, в който живеят около 40 000 души. Голяма част от тях работят в София и пътуват ежедневно дотам. В същото време влакът, който тръгва в 17:00 ч. от Централна гара в столицата, не спира на "Метал" и хората са принудени да пътуват
до Перник и да губят още близо час, за да се приберат, обясни Иванов. Младите жители на района претендират тук да спират и двата бързи влака за Благоевград, които преминават в 7:30 ч. и 12:30 ч. Те са удобни за пернишките студенти, учещи в Благоевград, поясниха от метството.

Засега е получено уверение за удовлетворяване на искането само за влака, тръгващ в 17:00 ч. от София, съобщи Иванов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.