iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всеки втори българин се готви да изтегли кредит за лятната си почивка

Всеки втори българин се готви да изтегли кредит за лятната си почивка 06_1465998507

Около 45 на сто от анкетираните в проучване на експерти са отговорили, че ще вземат заем, за да отидат на море или планина, като това съобщиха от международна компания за финансови технологии и иновации в онлайн кредитирането.

Българите сме с най-широки пръсти в Европа, когато става дума за почивки и екскурзии през най-горещите месеци, показва още проучването, което е проведено сред 20 държави на Стария континент сред близо 18 000 домакинства.

Нашенци са готови да отделят най-много пари от бюджета си спрямо другите държави.

Специално за летните почивки нашенци ще инвестират по-голям дял от разполагаемия си доход в отдих спрямо други националности с по-висок икономически стандарт като Литва, Швеция, Полша, Испания, Финландия, Хърватия.

Страната ни се нарежда на първо място в Европа по този показател. По най-голям дял от общия бюджет, който ще заделят родните домакинства за летни активности, те се нареждат на второ място в Европа след Германия.

Основните дейности, които хората планират през лятото, са сходни в повечето държави - пътуванията из страната, покупка на дрехи и облекла, социални активности и сватби, ремонти вкъщи.

Според проучването българските домакинства ще заделят 65 процента от бюджета си за лятната отпуска, или точно 764,72 лв.

Парите обаче нашенци предвиждат не само за глезотии като ходене на море, планина или СПА процедури, а и за ремонт и обновление на дома.

Именно за ремонти българинът предвижда да похарчи най-много пари през лятото, показват резултатите от анкетите.

Въпреки готовността си да изхарчи повече пари от бюджета си по време на отпуската, българинът остава пресметлив по отношение на парите, които ще даде за хотел.

Българите са сред националностите, готови да платят най-малко за нощувка в мястото, където ще отседнат. Българите не бихме платили повече от 100 евро за нощувка на вечер.

На противоположния полюс са шведите, норвежците, датчаните, финландците и британците, които биха извадили и над 100 евро за нощувка в хотел, показват още данните.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.