iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Времето започва да се разваля след обяд

Времето започва да се разваля след обяд 05_1432447063

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и почти тихо, а в източните райони ще има слаб източен вятър. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки.

Явленията ще продължат и през нощта срещу понеделник. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 24°-25° в западните райони до 32° в Източна България, по крайбрежието на морето: 20°-23°, в София около 24°.Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитиран от Фокус.

Над Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнение на морето 1-2 бала.В планините ще преобладава слънчево време, около обяд на много места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.