iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Времето днес ще е без промяна

Времето днес ще е без промяна

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. От юг обаче ще се развива купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици с временно усилване на вятъра. На повече места и по-интензивни ще бъдат явленията в Южна България, а почти без валежи ще е в крайните северни райони.

През по-голямата част на деня вятърът ще е слаб от изток, в източните райони до умерен. Максималните температури, в повечето места, ще са между 22° и 27°, по морския бряг 20-22°, в София около 23°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май и през деня ще се задържи почти без промяна. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Неустойчиво ще е времето в планините. Около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи съпроводени с гръмотевична дейност. Вятърът по билата ще е умерен до силен от североизток. Температурите слабо ще се понижат. Очаквана дневна температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра около 11°.

Над Черноморието ще е с променлива облачност. По южното крайбрежие е възможно краткотрайно да превали. Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Максимални температури 20-22°. Температурата на морската вода е от 17° по северното, до 20° по южното крайбрежие. Вълнението ще е около 3 бала.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.