iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Водният проект в Радомир може да се провали

Водният проект в Радомир може да се провали 05_1431673221

Първият етап по водния проект на Радомир вече приключи, като той беше представен на пресконференция, на която присъстваха основно служители на общинската администрация.

Общата стойност на новия воден цикъл на Радомир е близо 80 млн. лв.

Приключила е подготовката на идейния проект и техническата подготовка като обследване на вик мрежата на града и изготвянето на подробен устройствен план за нова пречиствателна станция. Стойността на дейностите е близо 2 млн. лв. След това трябва да стартира и същинската част на проекта.

Предвиден е да бъдат направени почти 29 км. нова канализационна мрежа, а основен ремонт ще бъде извършено на над 25 км. Ще бъдат подменени 2/3 от канализационните тръби, а във Върба -нова канализация. От Радомир до квартала пък има довеждащ колектор, който ще бъде запазен, но ремонтиран. Ще бъде построена и нова пречиствателлна станция.

За жалост обаче проектът е пред провал. Срокът за изпълнението по оперативна програма „Околна среда” е краят на 2015 г. , а договор с принципала, който е МОСВ, и с изпълнител все още не е сключен, не е ясно и как ще се финансира. За забавянето бяха изтъкнати куп причини, сред които земетресението от 2012 г. и смяната на правителствата.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.