iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Влагат 5 млн. лв. в градския транспорт на Перник

Влагат 5 млн. лв. в градския транспорт на Перник 01_1452671019

Община Перник ще вложи 5 млн. лв. в проекта за интегриран градски транспорт от предоставените средства по оперативната програма "Региони в растеж". Това съобщи кметът Вяра Церовска. Парите ще се използват за нова мрежа за тролейбусния транспорт, изграждане на нови спирки, контролен пункт и други. Предвижда се да бъдат купени и три мотриси. Общината възнамерява да инвестира и в екоавтобуси, каза още Церовска.

От март тролейбусите в Перник спряха да се движат, а в края на миналата година Пернишкият окръжен съд обяви неплатежоспособност на дружеството и откри производство по несъстоятелност. Така градът, сочен за един от най-мръсните в Европа, остана без единствения си екологичен транспорт.
Съгласно подписаното споразумение с МРРБ за Перник са предназначени 24 231 000 лева. Местната управа възнамеряваше да инвестира 18 млн. лв. от тях в обновяване на тролейбусния транспорт. Според въведени ограничения в програмата обаче за транспорт могат да бъдат похарчени не повече от 5 млн. лева. За останалите средства трябва да се търсят други възможности, посочиха от общината.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.