iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Велоалеята в Перник ще бъде изградена

Велоалеята в Перник ще бъде изградена 04_1430374203

Отново започват работата по изграждането на велоалеята в Перник, като докъм средата на май най-вероятно ще стане ясно дали проектът ще получи финансиране.

Независимо от резултата обаче, велоалеята, която свързва центъра на града с квартал Изток ще бъде изградена, ако трябва и със собствени средства. Това заяви кметът Иван Иванов на проведената кръгла маса, на която бяха обсъдени възможностите за велосипедно придвижване в града.

Пред участниците във форума, той заяви, че общината има готов проект за интегриран градски транспорт, в който е заложена система от велоалеи и в други райони на града. Иван Иванов приветства идеята на сдружение „Велоеволюция” за цялостна велосипедна мрежа, съобразена с общия устройствен план, който се изработва в момента. "Направете предложения, изгответе писмо, като включите в него всички идеи и предложения, които дискутираме тук", се обърна към младите кметът. Младежите настояха за по-качествена работа и за по-голям надзор върху строителите, както и за обезопасяване на строящата се сега велоалея. Всичко необходимо, свързано с обезопасяването е залегнало в проекта и ще бъде изпълнено- и по отношение на парапетите и по отношение на осветяването на алеята, казаха от КАТ. Кръглата маса бе под наслов „Велосипеден Перник” и бе организирана от Консултативния съвет за младежка политика и „Колоездене Перник” със съдействието на община Перник и сдружение „Велоеволюция”.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.