iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече може да се стреля по прелетен дивеч

Вече може да се стреля по прелетен дивеч 08_1439113826

Вчера бе открит ловния сезон за прелетен дивеч. Това са пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекас и обикновена бекасина.

От Югозападното държавно предприятие призовават ловците за по голяма дисциплина и спазване на изискванията, за да няма инциденти, които не бяха изключения през миналите сезони. Черната статистика се попълва именно заради занижена дисциплина и неправилно боравене с оръжие. В тази връзка се напомня на ловците да спазват стриктно законовите разпоредби и да следват ловната етика и морал. Преди началото на ловния излет ръководителят трябва да провери за наличието на заверени ловен билет, членска карта и валидно разрешение за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов. Ловци, които не са екипирани с шапка и облекло с ярък сигнален цвят, се отстраняват. Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително.Ловното оръжие е лично и не се предоставя на никого. То се носи в калъф и изпразнено при движение в населени места или извън тях до мястото на ловуването

Във връзка с пожароопасния сезон и очакваните високи температури всички ловци се призовават да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова. Паленето на огън извън обозначените места може да доведе до възникване на горски пожари.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.