iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън откриха новата сграда на ветеринарната лечебница

В Трън откриха новата сграда на ветеринарната лечебница 01_1421654161

Обновената сграда на ветеринарната лечебница в Трън беше открита. Тя е част от информационното ядро на “Съвместната информационна система за оптимизация на процесите “Едно здраве” в трансграничния регион”.

Това е последният етап от изпълнението на едноименния проект, който е обща инициатива между България и Сърбия с основна цел укрепване на териториалното сближаване между граничните териториални звена и подобряване на системата за контрол по отношение здравето на домашните и дивите животни и хората в целия пограничен район.

Изпълнението на проекта е 24 месеца в периода 21.01.2013-21.01.2015 г. Основната инвестиционна полза е изграждането на информационното ядро на проекта СИС „Едно здраве“. Ръководителят на проекта „Едно здраве“, д-р Теодора Петкова посочи, че за сръбския партньор е доставено лабораторно оборудване, с което се даде възможност за подобряване на лабораторния капацитет. "Автомобилите, които бяха закупени по проекта бяха точно на време предвид болестта "син език". Бяха използвани за инспекциите на терен и по Програмата за ерадикация на болестта. Мога да заявя, че всички цели на проекта са изпълнени", подчерта д-р Петкова.

Тя посочи, че е създадено информационното звено и една изключително стабилна мрежа от експерти и специалисти, което е много важно за координираните действия, превенцията на болестите, обмена на добри практики и продължаването на инициативата "Едно здраве".

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.