iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън отбелязаха безопасността на движението

В Трън отбелязаха безопасността на движението 05_1431348323

И РУ – Трън се включи активно в отбелязването на Третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата на ООН, под мотото „Спаси живота на децата” Проявите стартираха на 06 май със специализирана полицейска операция по метода на „Широкообхватния контрол”.

Пътните полицаи са контролирали използване на обезопасителни колани и каски, както и системи за деца. По време на акцията са
раздадени нагледни материали на водачите.

В СОУ „Гео Милев „ са проведени поредица от десетминутни беседи с ученици от началния курс и техните родители на тема „Детето като пешеходец и детето като пътник.” На 08 май, ученици от 10 клас на средното училище са раздали обучителни брошури по централните улици на града. Децата са провели разяснителна кампания сред гражданите. Почетена е и паметта на загиналите подрастващи по време на ПТП с едноминутно мълчание и вой на сирени на полицейските автомобили. Мероприятието е проведено пред сградата на СОУ – Трън и пред сградата на РУ – Трън в присъствието на граждани и кмета на общината.

Съвместно с Народно читалище „Г. Пинджурова” е организирано създаване на обща рисунка от деца от града на тема „Пътна безопасност”. На участниците са раздадени подаръци, осигурени от МВР и Община Трън. Рисунката е поставена в центъра на града на вниманието на обществеността.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.