iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън беше разяснено каква е ползата от санирането на сградите

В Трън беше разяснено каква е ползата от санирането на сградите 06_1403680107

В Трън беше разяснено от специалисти каква е ползата от санирането на сградите и кои са алтернативните източници на енергия.

Това се случи на специално организиран Енергиен ден в града. Заместник-кметът Цветислава Цветкова и проф. Люлин Радулов – ръководител на Черноморския изследователски енергиен център /ЧИЕЦ/ отправиха поздравления.

С тенденциите в развитието на енергийната ефективност и подготовката за следващия програмен период чрез презентация запозна участниците в провеждането Цветомира Кулевска – представител на АУЕР. Специалистите разясниха пред присъстващите как да бъдат намалени разходите за елестроенертгия в домакинствата както и произвеждането й от алтернативни източници- слънчева, вятърна и ВЕЦ. Трънчани зададоха много въпроси на експертите като сред тях бе цената за саниране на домовете.

Деца от община Трън се включиха в конкурс за рисунка – „Моят зелен град“. Рисунките им бяха подредени в залата, където се проведе разяснителната кампания. Първо място спечели четвъртокласничката Ивана Александрова,. На второ се класира Любомира Борисова, на трето Росен Иванов. За първите наградите бяха осигурени от ЧИЕЦ,както и грамоти за всички участници в конкурса. Община Трън осигури по комплект бои за рисуване за всички и почерпи децата с торта.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.