iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Рударци вече имат втора детска площадка

В Рударци вече имат втора детска площадка 08_1408082937

Нерегламентирано сметище беше превърнато от жители на пернишкото село Рударци в детска площадка. Тя се намира на мястото, където са обръщали преди години старите автобуси от и за Рударци.

След като големите автобуси за селото били спряни мястото се превърнало в нерегламентирано сметище заради контейнерите, които били поставени в района.

За 20 дни жители на селото събрали пари и с общи усилия построили детската площадка и възстановили чешмата до спирката. Инициатори на идеята са Стоил Пенев, Кирил Първанов и Добрин Тодоров. От врата на врата се събирали между 5 и 10 лева за изграждането на детския кът.

От близкия до площадката склад били закупени строителни материали, с които тя била изградена. Собственикът на склада дори дал материалите още преди да бъдат изплатени.

Кметството на Рударци също се включило. Старата пързалка и люлки от мястото на новата детска площадка, която е изградена по ПУДООС били монтирани на новия си дом - на старото обръщало на автобусите. На новата площадка са монтирани два огромни чадъра, за да пазят сянка, а под тях са поставени пейки.

С новата придобивка село Рударци вече разполага с две детски площадки.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.