iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Радомир гласуваха такса смет

В Радомир гласуваха такса смет 01_1451726379

На последното си заседание за 2015 година радомирските съветници гласуваха такса битови отпадъци за 2016 година, като промилите остават същите, както миналата година.

Необходимите средства за поддържане на чистотата на територията на община Радомир за 2016 година са 1 349 667 лв. без ДДС или 1 592 000 лв. с ДДС. От тях за сметосъбиране, транспортиране и третиране са необходими 950 000 лв. без ДДС, за проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депото за битови отпадъци са нужни 230 000 лв. без ДДС, а за зимно и лятно почистване на уличните платна, площади, алеи, паркове и др. са необходими 169 500 лв. Кметът на общината Пламен Алексиев поясни, че в момента, в който Депото за отпадъци в Перник получи Акт 16, радомирското сметище ще бъде затворено. Това увеличава маршрута за извозване на сметта с 56 км., но от общината увериха, че има средства за компенсиране на поскъпването. Ще се възобнови и работата по общинско депо за отпадъци. Проектът бе подготвен преди няколко години и предвижда битови и хранителни отпадъци да се обработват на място.

На сесията съветниците приеха още План за работата си през идната 2016 г., Актуализация на поименния списък за капиталови разходи и участие на община Радомир в проектно предложение „Бъди ми гост“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Сърбия.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.