iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В петък ще се разбере дали Иван Иванов ще е кмет на Перник

В петък ще се разбере дали Иван Иванов ще е кмет на Перник 11_1415025813

В петък областната администрация в Перник ще вземе решение дали ще обжалва решението на ОбС за избирането на Иван Иванов за кмет на Перник.

„Чакаме до края на тази седмица дали граждани или отделни институции искат да оспорят това решение. Чак тогава областната администрация ще вземе решение дали ще обжалва”- каза днес областният управител Бойка Павлова.

По думите й областната администрация не е била информирана за провеждането на извънредната сесия на ОбС в Перник в петък миналата седмица, на която Иван Иванов бе избран за кмет на Перник и положи клетва. По това време областният управител Бойка Павлова е била в Смолян на среща по линия на програма ОПАК. Днес пред медиите тя разказа хронологията на случилото се в петък и причината тя да не присъства на заклеването на новия кмет.

По думите на Павлова председателят на ОбС Милан Миланов й позвънил към 12 часа в петък, за да й каже да прати някой на извънредното заседание. Тя изпраща юриста на областта Елена Иванова. В 15,29 часа Павлова изпраща имейл до председателят на ОбС , в който посочва, че съгласно чл. 22, ал1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация има 7-дневен срок за изпращане на протокола от заседанието на ОбС, а чл. 45, ал 4 от същия закон вменява на областния управител задължението да упражни контрол по законосъобразността на актовете на ОбС. С оглед на това, полагането на клетва от избрания за кмет следва да се извърши след изтичане на законоустановените срокове в присъствието на областния управител или на негов заместник.

Въпреки изпратения имейл с посочването на този срок, в 16 часа се състои клетвата на Иван Иванов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.